Saturday, March 29, 2008

Ham riba grill

Ingredientes

  • Ham di pasco corta na plak (+/- 1 cm)
  • Coconut cream
  • Sucu bruin
  • Cherry Preserves
  • Cherry (awa)
  • Awa

Corta e ham den plak di ongeveer 1 cm diki.
Den un comchi pone mitar bleki di coconut cream, sucu bruin, cherry preserves, awa y awa cherry. Ami ta prefera e cherry preserves di Smuckers, ya cu nan ta mas natural.

Mix nan bon. Tira e mix riba e ham y lage overnight. Grill e ham riba carbon di palo.

Bon provecho

Keri Keri

4 persona

Ingredientes
  • 2 lbs fillet di pisca
  • Celdery
  • Promenton grandi corta na bloki chikito
  • Ciboyo corta na bloki chikito
  • ½ tsp rucu
  • Manteca
  • Pepper
  • 10 blachi basil

Den un wea grandi herbe e pisca den awa cu salo pa 20 minuut. Lage e pisca fria y garna e pisca.
Den un wea di hero hasa e celder, promenton, ciboyo y e blachinan di basil den manteca pa ± 3 minuut. Agrega e pisca y rucu lage hasa pa 5 minuut mas. Usa e pepper pa trese na smak.
Si bo kier hasi e kerikeri pica agrega ½ madam Jeanette ora bo ta hasa e celder.

Lomito den mushroom sauce

E receta aki ta pa 4 of 5 persona

Ingredientes

  • 1 ½ liber di Lomito (bara)
  • Shitaki mushroom
  • Ciboyo
  • un bleki di Cream of Mushroom
  • Oyster sauce
  • Peper fresco (peppermill)
  • Salo Kosher (salo bruto)
  • Azeta di Oliva

Corta e lomito den plaknan di 2 cm y season nan cu peper y salo.
Corta e Shitaki mushroom den repi. Corta e ciboyo den pida mediano.
Hasa e lomito den un tiki azeta di Oliva. Den mesun planchi bo ta hasa e ciboyo prome y despues bo ta tira e Shitaki mushroom den dje. Agrega 3 cuchara di Oyster Sauce y mescla den e mushroom y ciboyo. Agrega e cream of mushroom e draai e saus. Bo por tira un tiki awa den dje pa hasie e saus mas fini. Tira e lomitonan hasa den e saus y lage e cushina pa 3 minuut.

E cuminda aki ta bay bon cu batata machica of un batata horna (baked potato) y brocolli cu saus di keshi.

Bami Goreng

E receta aki ta pa 5 persona
Ingredientes
  • 1 paki Bahmi noodles 500 gr
  • ½ liber porkloin corta chikito
  • ½ liber pecho galinja corta chikito
  • Ketjap Manis
  • Ketjap Asin
  • Trassi
  • 2 teentji knoflook corta chikito
  • 1 ciboyo mediano corta chikito
  • 2 wortel mediano raspa
  • 1 paki bahmi groenten
  • Azeta vegetal
  • Garlic powder
  • Sambal Oelek of Sambal Brandal
  • Banana hecho
  • Harinja Blanco
  • Baking powder
  • Suco (bruin)
  • Vanilla

Herbe e bahmi noodles pa 10 minuut te ora e ta al dente. Season e porkloin y galinja cu garlic powder. Hasa e porkloin y e galinja cu un tiki azeta vegetal den un wea grandi di hero. Tira e knoflook, ciboyo y wortel raspa acerca. Lage e hasa pa ± 3 minuut. Tira e bahmi groente acerca y lage hasa un tiki, e awa di e groentemix mester evapora. Tira e trassi aden y zorg pa e trassi desolve bon. Tira ketjap asin y ketjap manis na smaak. Tira sambal oelek of sambal brandal acerca.
Den mesun wea cu bo a hasi e e porkloin y galinja bo ta cuminsa poco poco agrega e bahmi noodles. Ora e bahmi ta bon gemix bo ta tira Ketjap (Asin of Manis) acerca pa dune color y smaak.


Corta e banana na schijfjes. Den un comchi bo ta mix 1 tlp di baking powder, 6 cuchara di harinja blanco y 2 cuchara di suco bruin. Agrega 1 tlp vanilla. Agrega awa na e mix te ora e bira manera un batter/ papa. Tira e schijfjes di banana den e comchi y hasanan den azeta cayente.

Bo por pone acerca di cuminda aki Kroepoek.

Friday, March 28, 2008

Cibojo pika - Tempera

E ciboyo pika ta bai bon cu pisca hasa of use pa tempera ham, spam y seafood

Ingredientenan
  • 3 ciboyo mediano cora
  • un of dos tenchi knoflok
  • Awa cayente
  • Essencia di Vinager
  • Madam Jeanette
  • Sucu y salo na smaak

Corta e ciboyo den renchi of chikito depende bo smaak. Corta e knoflok masha chikito. E madam Jeanette ta wordo corta chikito chikito of grandi si bo ta pensa di sake despues pa no hasie mucho pika. Mescla e ciboyo, knoflok y pika den un bowl di plastic of glas agrega e salu y sucu. E verhouding di vinager pa awa cayente ta ongeveer 1:8. Bo por hunga cu verhouding si bo kier e zuur mas skerpi of menos zuur.

Si bo ta bay tempera ham of spam bo ta agrega un paar di clabo aden. Si bo ta tempera pisca (hasa) pone dos bladchi di laurel y un paar di clabo aden.

Bon provecho

Pan bati

Pan bati ta baha bon cu pisca hasa y saus criollo.

Ingredientes
  • 1/2 cup di harinja blanco
  • 3 cuchara di harinja geel
  • 1 telep di baking powder
  • 1 cuchara di lechi
  • 1 cuchura di sucu
  • 1 cuchura di salu
  • Awa
  • Azeta

Mescla tur e ingredientenan seco den otro. Agrega awa den e mescla te ora e bira un batter un tiki fini. Pone un casuela (un planchi di teflon tambe ta juda) na candela y hunta esaki cu azeta. Bati bo pan y bon provecho.

Sunday, March 23, 2008

Chimichuri

Chimichuri ta bai bon cu tur carni y hasta cu pan getoast mes.

Ingredientes:
  • Parsley
  • Cilantro (mitar di parsley)
  • 2 pa 3 bladchi di oregano fresco (Arubiano)
  • 3 pa 4 jalapenjo/ 1 pa 2 madam jeanette
  • 1 ciboyo cora mediano
  • 2 teenchi di konoflok
  • 1/4 cup di red wine vinegar
  • 3/4 cup di extra virgin olive oil
  • salo y peper pa smak
Corta tur ingredientenan chikito of usa un foodprocessor pa hasi esaki. Anjadi e azeta y vinager y bo ta cla.

Saturday, March 22, 2008

Cabrito stoba

Ingredientes

  • ½ liber carnisa1
  • ½ liber di kabrito
  • 2 cibyo mediano corta fini
  • 2 teenchi knoflook corta fini
  • 1 promenton corta na bloki
  • ½ madam Jeanette corta fini fini
  • 2 tomati pela y corta den kwater
  • 1 tsp suco
  • ¼ tsp nootmuskaat
  • 2 tbs rucu
  • Lamoenchi
  • Salo y pepper

Laba e carnisa, kita e vet y pone herbe pa 15 minuut. Cambia e awa un biaha. Corta e carnisa den pida (bite size).E cabrito bo ta season cu salo, garlic powder, onion powder, nootmuskaat y pepper. Tambe agrega na e season english sauce.Hasa e cabrito hunto cu promenton, ciboyo, knoflook y tomati pa 15 minuut. Agrega e carnisa y si mester un tiki awa. Cushina e cabrito te ora nan ta casi cla. Agrega e batata y pasta di tomati. Cushina te ora e batata ta moli.

Onion soup / Sopi di ciboyo

Ingredientes

  • 2 lbs di CiboyoManteca (125 gr)
  • Boullion vegetal (2 ½ liter)
  • Croutons
  • Jongekaas slice
  • Soy Sauce
  • Corta e ciboyo na renchi.

Den un wea di sopi pone e manteca smelt y agrega e ciboyo corta. Lage hasa te ora e ciboyo bira translucent. Agrega e boullion vegetal cu tawata herbiendo caba. Lage cushina pa 10 minuut y agrega e soy sauce na smaak.Den un bowl of copi cu por bay den broiler bo ta basha e sopi, agrega e croutonsnan y tape cu dos slice di jonge kaas.

Pone e bowl of copi den broiler pa 2 @ 4 minuut.

Friday, March 21, 2008

Pisca hasa crioyo

 
Ingredientenan:
  • 2 kilo di Mulato of cualkier otro pisca corta na mochi
  • Salo di Boneiro
  • Azeta vegetal
  • Siboyo corta na renchi
  • Conoflok corta chikito
  • Promenton corta na repi
  • Tomati corta na bloki chikito
  • Ketchup
  • Binager destila (5%)
  • 1 telep sucu blanco

Preparacion:

Semper laba pisca den awa cu salo y nunca den awa so. Seca e pisca cu kitchen towels. Season cu salo di Boneiro y laga e para pa 5 minuut. Hasa e pisca den azeta vegetal.

Den wea mediano pone un tiki azeta cu bo a usa pa hasa e pisca kienta. Tira e conoflok, siboyo, promenton y tomati den e wea y hasa nan te ora e siboyo bira moli. Tira ketchup, awa y sucu den e saus. Uza e binager pa trece na smaak.

Hala un funchi, hasa banana y bon probecho.
 

Carni Stoba

Ingredientenan:

  • 1 ½ lbs di carni stoba
  • Margarina of manteca
  • boullion
  • Batata
  • Wortel
  • Promenton
  • Ciboyo
  • Adobo
  • Cumino
  • Rucu (tiki)
  • Comcomber chikito (optional)


Preparacion

Season e carni cu Adobo y Cumino lage para pa 15 minuut prome cu bo hasie. Den un wea di steam bo ta smelt manteca y hasa e carni den dje pa dune un color. Tira e promenton y ciboyo den e wea. Bo ta tira 1 ½ cup di awa y boullion di carni. Na lugar di usa 1 boullion bo por usa Oyster sauce tambe, 3 cuchara lo ta suficiente, depende bo smaak. Agrega e rucu. Bo ta steam e carni pa ± 20 minuut.


Corta e batata den bloki grandi y e wortel den schijfjes. Tiranan den e wea y steam nan pa ± 4 minuut. Check e sabor y si falta salo tira un tiki maggi den dje. Si bo ta gusta comcomber chikito agrega esaki hunto cu e batata y wortel pa steam.
Pa hasi e stoba diki djes usa un tiki maizena den awa (1 cuchara den mitar copi awa).
Hala un funchi, hasa banana y bon provecho

Wednesday, March 5, 2008

Sopi Pisca

Ingredientenan:

  • 1 kilo di Mulato of piska cora
  • 1 ½ liter di awa
  • 1 ciboyo mediano corta bloki
  • 1 promenton corta na bloki
  • 1 tomati mediano corta na bloki
  • 2 wortel grandi corta na bloki
  • 2 batata corta na bloki
  • 2 pa 3 stengel di celder mericano corta chikito
  • 1 blachi Oregano fresco corta fini fini
  • 2 cuchara di pasta di tomati
  • 2 cuchara di manteca
  • 1 madam Jeanette
  • Salo y pepper na smaak
  • Vermicelli ta optional

 

Preparacion:

Hasa e berduranan, cu exepcion di e batata, den manteca te ora nan bira moli. Agrega e awa, pisca, batata, tomato paste, (Vermicelli) y madam Jeanette. Lage cushina te ora e batata bira moli.

Bon provecho

Monday, March 3, 2008

Comcomber stoba

Ingredientenan:

  • ½ liber carnisa
  • 1 liber carni stoba
  • 1 liber comcomber chikito
  • Azeta di Oleifi (olive oil)
  • 1 ciboyo grandi corta chikito
  • 2 teentje knoflook corta chikito
  • 1 bleki chikito di plum tomato
  • ½ madam Jeanette corta fini fini
  • Manteca
  • Salo y pepper na smaak

Preparacion:

Laba e carnisa, kita e vet y pone herbe pa 15 minuut. Cambia e awa un biaha. Corta e carnisa den pida (bite size).
Den un wea di hero smelt manteca y hasa e e carni stoba, knoflook, ciboyo y madam Jeanette. Pasa e plum tomato door un sefta y agrege na e stoba. Agrega e carnisa y trese na smaak cu salo y pepper.
Laga tur cos stoba pa 2½ ora. Si mester agrega awa den e stoba.
Hasi e comcomber limpi y agrege na e stoba. Lage stoba pa ± 1 ora mas.

Sopi Mondongo

Ingredientenan:

  1. 1 ½ lbs di Mondongo
  2. 1 ½ lbs di weso blanco
  3. Pampoena
  4. Batata dushi
  5. Yuca
  6. Wortel
  7. Banana hecho
  8. Vegetable soup mix
  9. Boullion
  10. Cibojo (corta chikito)
  11. Celdery
  12. Promenton
  13. Corn on the cob (bleki grandi)

 

Preparacion:


Laba e mondongo 2 pa 3 biaha den awa cu vinager puro (2 tsp pa gallon di awa). Corta e mondongo den repi of bloki chikito y tire bek den awa. Laba e weso blanco tambe den awa cu vinager (1 biaha).

Den un wea di steam bo ta pone 1 ½ cup di awa, e weso blanco, dos boullion di carni, ciboyo, promenton y celdery. Lage steam pa ± 20 minuut.

Den un wea grandi di sopi bo ta pone 4 liter di awa herbe. Agrega e vegetable soup mix y 2 boullion di carni. Corta cada maishi den 5 pida y tire den e sopi.
Corta e pampoena, e yuca y e batata duchi den bloki mediano. Partinan den dos portion. Tira un portion den e sopi. Corta e banana den schijfjes y tira mita den e sopi. E otro mita di pampoena, batata dushi, yuca y banana ta wordo tira ora e mondongo ta bai den e sopi. Lage sopi herbe te ora cu e berduranan cuminsa desolve.
Ora e weso blanco keda cla, bo ta sake di e wea di steam y tire den e sopi. E awa (boullion) di e wea di steam ta wordo usa atrobe pa e mondongo corta na repi. Agrega 1 cup di awa acerca si mester. Tira e mondongo den e wea di steam hunto cu 1 boullion di carni. Lage steam pa ± 20 minuut.Ora e mondongo ta moli, bo ta sake for di wea di steam cu un strainer. Si bo kier usa e awa di wea di steam den e sopi, pero e hasie mas vet. Tira e resto di mita di pampoena, batata dushi, yuca y banana den e sopi. Lage e herbe te ora e berduranan ta moli.

Si bo kier e sopi cu sabor di pica, tira un madam Jeanette sin corta den dje y lage herbe pa ± 14 minuut. Si bo corta e madam Jeanette, e sopi por bira demasiado pica.

Bati pan y bon provecho

Boonchi Cora cu rabo

Ingredientenan:

  • 1 paki boonchi cora
  • 1 liber rabo salo
  • 1 liber carnisa
  • Pampoena
  • Batata dushi
  • Wortel
  • Batata
  • Siboyo
  • Celery (celder mericano)
  • Knoflook


Preparacion:

Bo ta laga bo boonchi y rabo di anochi den awa, e rabo bo ta cambia e awa pa e salo. Bo ta steam e rabo cu knoflook. Steam e boonchi cu knoflook, siboyo y celery.
Ora e boonchi bira moli bo ta tira e wortel y batata, den mesun awa cu bo a steam e boonchi. Ora e batata bira moli bo ta tira e rabo aden. Herebe e pampoena y batata dushi apart y ora nan ta moli bo ta tiranan den e boonchi.

Hala funchi y bon provecho