Tuesday, July 22, 2008

Calco a la Parilla

E receta aki ta pa nos amigonan Nops y Randy, cu ta gusta e saus aki un mundo. Wak e grill ta cayente pa esaki.

  • Calco
  • Madame Jeanette
  • Lamoentji
  • Maggi (bastante)
  • Conoflok
  • Azeta Vegetal
  • Salo y pepper na smaak.


Hasie e calconan limpi y bati nan cu un meat mallet, pone salo, pepper, madam jeanette y un tiki azeta vegetal riba nan.

Hasa nan "a la parilla" tur dos banda. (No laga nan hopi riba candela asina nan ta bira duro). Traha e saus di lamoentji, maggi, conoflok y madame jeanette y basha riba nan. Mas madame jeanette ta mihor.

Come cu pan bati y banana hasa.

Bon provecho

Calco Stoba I

Esaki ta un receta di nos amigonan di Bonairo.

Ingredientenan:

  • 1 liber calco
  • 1 ciboyo mediano, corta chikito
  • 1 tomati grandi, corta den bloki chikito
  • 3 batata mediano, corta na bloki
  • 2 cuchara di manteca
  • 1 cuchara di olive oil
  • Nootmuskaat, currie, salo y pepper na smaak
  • 1 boullion vegetal

Preparacion:

  • Pone tur e ingredientenan, menos e calco, den un wea. 
  • Hasa e ingredientenan un poco y agrega 1 cup (boullion) di awa. Laga nan smoor te ora e batatanan ta moli. 
  • Tanten herbe awa den un otro wea. 
  • Tenderize e calco door di usa un meat mallet. 
  • Pasa e calco den e awa herbe, saque mes ora, scurie y pone hunto cu e otro ingredientenan y laga nan smoor 5 minut huntu y e ta cla.

Sirbie cu funchi y banana hasa.

Bon Provecho.