Friday, November 28, 2008

Keshi Yena

Temporada di fin di anja ta drentando atrobe. Esaki ta un receta net pa e temporada aki. E no ta dificil. Purba cushiné y laga bo commentario.

Ingredientenan:
  • 1 liber di galiña hila, usa pia (dark meat) pasobra e tin mas smaak
  • 2 tomati corta na bloki chikito
  • 1 promenton grandi corta chikito
  • 1 ciboyo grandi corta chikito
  • 1 taki di celder mericano
  • 2 bay leaf
  • 10 pepper corns
  • 1 cup di cashupete, kibra nan
  • 3 cuchara di alcapara
  • 3 cuchara di oleifi cu pimiento corta den mitar
  • 1 cuchara di oleifi preto corta den mitar
  • 2 telep di pasta di tomati
  • 1/4 cup di rasenchi
  • 1 liber di keshi belegen
  • 3 cuchara di manteca
  • Salo y pepper na smaak

Season e galiña cu adobo, salo y pepper. Hasa e galiña un tiki te ora e bira bruin. Agrega awa, pasta di tomati, ketchup, celder mericano, Bay leaf, pepper corns y un boullion vegetal. Lage e galiña stoba pa mas-o-menos 25 minuut. Lage fria y hila e galiña. Warda un tiki sauce pa usa despues.

Pa esnan floho (Rick and Nops) bo por usa tuna na lugar di galiña.

Pone e manteca keinta den un planchi grandi. Agrega tomati, ciboyo, promenton, alcapara, oleifinan, rasenchi y cashupete den e planchi. Hasanan riba candela abou. Ora e cibiyo bira translucent, agrega e galiña y un tiki sauce. Mescla tur cos bon.

Pone den un baki fornu di glas mitar di e keshi den un laag. Agrega e mescla y tapa cu un laag di keshi atrobe. Pone den forno pa mas-o-menos 30 minuut na 350 grado.

Garlic bread na banda y bon provecho.

Saturday, November 15, 2008

Rabo di baka stoba (Oxtail)

Oxtail stoba ta un cuminda cu nos a tuma over fo'i trahadonan di Lago.

Ingredientenan:

  • 2 liber di rabo di baka (kita mas vet posibel)
  • Batata
  • Wortel
  • Ciboyo
  • Tomati fresco
  • Celdery
  • Nootmuskaat
  • Comino
  • Pepper (medley) y salo na smaak
  • Soy sauce (premium)

 

Preparacion:

  • Laba e rabo di baka bon pa kita mas vet posibel. 
  • Season e rabo cu Nootmuskaat, Comino, salo y pepper. 
  • Den un wea di steam pone azeta (ongeveer 2 cuchura) keinta. 
  • Hasa (sear) e rabo te ora e hanja un color. 
  • Sera e wea' steam y steam pa ongeveer 15 minuut. 
  • Check si e rabo ta moli (no dimas).
  • Corta e berdura na bloki. 
  • Tira esaki hunto cu rabo y lage steam pa 5 @ 7 minuut mas. 
  • Usa e soy sauce pa trese e rabo riba smaak.

Hala bo funchi y buen provecho

Monday, November 3, 2008

Lasanga di sausage y mushroom

Hopi hende gusta lasanga, pero esaki ta hopi trabou pa trahé. E reseta aki ta uno hopi facil y den mei ora bo ta cla pa mandé den forno.

Ingrendientenan:
  • 2 cups di ciboyo corta
  • 2 cuchara di seasoning italiano (thyme, oregano, parsley, ect.)
  • 1 liber di HOT Italian sausage (bo ta hanje na Ling), kita e cuero
  • 1 liber di crimini mushroom gesliced of usa portabello gesliced
  • 3 teentje knoflook, primi
  • 1 cup binja cora seco
  • 4 1/2 cups di marinara sauce
  • 250 gr di lasanga noodles (esun cu bo no mester herbe)
  • 1 liber ricotta
  • 1 liber keeshi raspa italiano (4 cups)

Den wea di hero pone 3 cuchara di olive oil kienta. Agrega e ciboyo, mushroom y seasoning italiano. Hasa te ora e ciboyo bira moli. Agrega e sausage y hase bon. Kibra e sausage den wea cu un cuchara grandi. Agrega e knoflook y e binja. Lage cushina te ora e binja evapora.

Usa 1/2 cup di marinara sauce den un baking dish (13x9x2). Pone e noodles riba e sauce y pone un cup di sauce riba e noodles. Agrega 1/3 liber di ricotta, 1 cup di keeshi italiano raspa y 1/3 di e sausage y mushroom. Repiti e proceso 2 biaha.

Cover e parti ariba di lasanga cu noodles, marinara sauce y resto di keeshi raspa. Horna e lasanga pa 45 minuut y lage para pa 15 minuut.

Corda riba garlic bread pa acompanja e lasanja

Bon provecho.