Wednesday, April 28, 2010

Balchi Pisca

Esaki ta un reseta hopi facil saca fo'i un buki di receta di huishoudschool di anjanan 50. Riba peticion di Anthony mi ta trece esaki. Si un di boso tin uno please pone como comment riba e post aki.


Ingredientenan:

  • 1 liber di pisca
  • Lamoenchi
  • 1 ciboyo mediano, corta chikito chikito
  • 2 tomati, corta chikito chikito
  • 2 taki di celder mericano corta fini fini
  • Peterselie
  • 1 teenchi konoflok, corta chikito chikito
  • Nootmuskaat na smaak
  • Salo
  • Magarina
  • Pan blanco 2 dia bieuw
  • Paneermeel
 
Preparacion:
  1. Laba e pirca den awa cu awa y lamoenchi
  2. Den un wea pone e margarina, ciboyo, nootmuskaat, konoflok, tomati, salo y celder hunto cu e pisca smoor riba un vlam chikito
  3. Toast 4 sneechi pan. Den un comchi grandi kibra esakinan mas chikito posibel. Bo por usa paneermeel pa easki
  4. Ora e pisca ta cla, garna esaki y agrega esaki den e comchi di pan getoast. Bruha esaki door di otro. Agrega un tiki di e liquido (cu e berduranan) cu bo a usa pa smoor e pisca na e comchi.
  5. Traha e balchi di e mescla di pisca y pan getoast
  6. Hasa e balchinan den margarina te ora nan bira bruin


Un cos bon di e reseta aki cu por usa e tunafish of salmon den bleki pa traha e balchinan.

Enjoy y lagami sa con e la bai..

Saturday, April 24, 2010

Chop Suey

Riba request di Dufi y Meme mi ta pone e reseta aki. Chop Suey ta un cuminda hopi saludabel y toch basta facil pa hasi.

Ingredientenan:

  • Un Kool mediano
  • Un ciboyo (sweet onion) grandi
  • Un Promenton berde
  • 2 pida celder
  • 250 gr. di Mushrooms corta na slice
  • Ciboyin
  • Brocoli
  • 250 gr. Snow peas
  • 3 cuchara di Soy sauce -LITE-
  • 2 cuchara di Oyster sauce
  • 1 telep di sesame oil
 
Preparacion:
  1. Corta tur e ingredientenan den e tamayo desea y pone nan un banda.
  2. Den un wok kienta azeta vegetal y e sesame oil.
  3. Cuminsa agrega e kool, promenton, ciboyo, celder y brocoli.
  4. Agrega e e mushroom y snow peas
  5. Tira e Soy y Oyster sauce y mix tur cos bon.

That was it. Enjoy

Saturday, April 17, 2010

Crisp Fried Fish Fillets Oriental

Esaki pa mi amigonan cu ta gusta cuminda japones. Rik you must try this, it's so easy.

Ingredientenan:

Saus
  • 1/3 cup di Soy sauce -lite-
  • 2 cuchara di white wine vinegar
  • 1 cuchara di gember fresco corta chikito chikito
  • 1 cuchara di suco
Pisca
  • 2 liber Filet di pisca, preferibel grouper, corta den vierkant
  • 2 webo
  • 2 cup di paneermeel of breadcrumbs
  • Corn starch (Maizena)
  • 1/4 cup di sesame seeds
  • Azeta
Den in wea chikito pone e soy sauce, vinager, suco y gember hunto y lage cuminsa cushina riba un vlam abou.

Whisk (bati) e dos webonan den un comchi y pone un banda. Den un baki pone e paneermeel y sesame seed hunto y mix nan bon. Den un tayo pone e cornstarch.

Corta e pisca den vierkant, pase den e cornstarch despues e webo y pa final den e paneermeel.

Hase e pisca den un planchi cu azeta pa 2 minuut cada banda. Saca e pisca pone riba un kitchen towel pa drain e azeta. Pone ariba un tayo y basha un cuchara di sauce riba dje.

Enjoy

Saturday, April 10, 2010

Beef Asparagus

Esaki ta un receta masha fasil mes.

Ingredientenan:

  • 750 gr Lomito (125 pa persona), corta fini fini, manera un cutsmall
  • 750 gr Asparagus berde, corta den pida di 5 cm
  • 3 teentje di konoflok, usa un garlic press pa corte chikito of hasie na man.
  • 2 telep gember fresco, tambe pasa via un garlic press
  • 4 cuchara di Soy Sauce -Reduced sodium- of -LITE-
  • 3 cuchara di azeta vegetal
  • 1 telep di Sesame oil, tene cuenta cu e azeta aki ta masha overheersend.
  • 1 telep di Maizena/Cornstarch
 
Preparacion:
  1. Den un baki di hero of glas pone e konoflok, gember, azeta vegetal y sesame oil hunto y mescla esaki. Agrega e Soy sauce mescla esaki bon. Pone e carni den e sauce aki y lage pa por lo menos mei ora.
  2. Pone un wok kienta hunto cu 2 cuchura di Azeta di oleifi y ora e azeta ta cayente cayente. Hasa e lomito pa un minuut y pone na banda. Warda e mescla cu bo usa pa marina e carni.
  3. Den e mesun wok agrega e asparagus y hasanan te pa 3 minuut ongeveer.
  4. Agrega e Lomito na e asparagus
  5. Agrega un telep di maizena den e mescla cu bo usa pa marina y agrega esaki na e asparagus. Lage cushina pa 2 minuut y ta cla.

Enjoy