Sunday, July 12, 2009

Pinda saus Antiano

E reseta mi a saca for di buki "Smullen op z'n Antilliaans' di anja 1970. Enjoy

Ingredientenan:
  • 1 ciboyo chikito cotta chikito
  • mitar teentje konoflok corta fini fini
  • 1 cuchara di azeta
  • mitar boter di pindakaas
  • un kwart cup di lechi condens of lechi coco
  • un kwart cup di awa
  • un telep di ketjap manis
  • un telep di ketchup
  • mitar telep di sucu, maggi y lamoenchi
  • un tiki tabasco (ami lo usa sambal)

Hasa e ciboyo y konoflok den e azeta te ora e ciboyo transparente. Agrega e pindakaas y keda draai e te ora e pindakaas desolve. Tira e telep di ketchup y ketjap manis den e saus. Agrega e lechi y awa te ora e saus hanja e consistencia cu bo kier. Trece e saus na smaak cu lamoenchi, sucu, ketjap manis y maggi. No laga e saus sigi cushina.

Saturday, July 11, 2009

Banana Stoba

Esaki ta un receta cu mi hanja di Mena Kelly y riba request di Marisela mi a trahe. E ta full diferente cu esun di Korsou, pero e smaak ta hopi bon mes.

Ingredientenan:

  • 3 bara di spareribs
  • 3 banana
  • 1 ciboyo mediano, corta chikito
  • 1 promenton chikito, corta chikito
  • 2 wortel mediano, corta na schijfjes
  • All seasoning of Goya Tropical seasoning cu safron
  • 4 batata cora corta den cuater
  • Tomato paste
Corta e spareribs den pida individual y season. Pone den un wea di stoba (style di Dutch oven of mas criollo: wea di hero) un tiki di olive oil. Lage kienta bastante y agrega e spareribs. Hasanan pa ongeveer 5 a 7 minuut. Agrega e ciboyo, promenton y wortel. Laganan hasa te ora e ciboyo bira transparente, agrega tomato paste y ongeveer un cup di awa. Corta e banananan na schijfjes no mucho fini y agrega esakinan hunto cu e batatanan. Check si falta salo y si esaki ta e caso usa say sauce pa trese riba smaak.
Thats it. Lage stoba y ora tur cos ta moli e ta cla. It's very easy.