Saturday, March 29, 2008

Bami Goreng

E receta aki ta pa 5 persona
Ingredientes
  • 1 paki Bahmi noodles 500 gr
  • ½ liber porkloin corta chikito
  • ½ liber pecho galinja corta chikito
  • Ketjap Manis
  • Ketjap Asin
  • Trassi
  • 2 teentji knoflook corta chikito
  • 1 ciboyo mediano corta chikito
  • 2 wortel mediano raspa
  • 1 paki bahmi groenten
  • Azeta vegetal
  • Garlic powder
  • Sambal Oelek of Sambal Brandal
  • Banana hecho
  • Harinja Blanco
  • Baking powder
  • Suco (bruin)
  • Vanilla

Herbe e bahmi noodles pa 10 minuut te ora e ta al dente. Season e porkloin y galinja cu garlic powder. Hasa e porkloin y e galinja cu un tiki azeta vegetal den un wea grandi di hero. Tira e knoflook, ciboyo y wortel raspa acerca. Lage e hasa pa ± 3 minuut. Tira e bahmi groente acerca y lage hasa un tiki, e awa di e groentemix mester evapora. Tira e trassi aden y zorg pa e trassi desolve bon. Tira ketjap asin y ketjap manis na smaak. Tira sambal oelek of sambal brandal acerca.
Den mesun wea cu bo a hasi e e porkloin y galinja bo ta cuminsa poco poco agrega e bahmi noodles. Ora e bahmi ta bon gemix bo ta tira Ketjap (Asin of Manis) acerca pa dune color y smaak.


Corta e banana na schijfjes. Den un comchi bo ta mix 1 tlp di baking powder, 6 cuchara di harinja blanco y 2 cuchara di suco bruin. Agrega 1 tlp vanilla. Agrega awa na e mix te ora e bira manera un batter/ papa. Tira e schijfjes di banana den e comchi y hasanan den azeta cayente.

Bo por pone acerca di cuminda aki Kroepoek.

No comments: