Friday, November 6, 2009

Galinja den binja "Coq au Vin"

E reseta aki mi a test siman pasa. E ta algo diferente y ta hopi bon.

Ingredientenan:
  • un galinja hente, ongeveer 3 liber corta den 6 pida.
  • 3 plak di bacon, corta chikito
  • 10 cibiyo chikito "pearl onions"
  • Azeta di oleifi
  • 3 bay leaf
  • 2 telep di thyme
  • 2 teentje konoflok, corta chiki chiki
  • Harinja blanco
  • 1 cup di mushroom corta den cuater
  • mitar cup di binja cora, usa un bon binja.
  • un quart cup di lamoenchi
  • Bouillon di galinja
Corta e galinja den 6 pida y labe bon den awa cu vinager of lamoenchi. Den un wea di hero pone 2 cuchara di azeta di oleifi kienta y agrega e bacon. Pasa e galinja den e harinja blanco. Ora e bacon hanja color agrega e galinja. Agrega e konoflok corta chikito. Hasa e galinja te ora e hanja un color bruin y agrega e mushroom y ciboyo. Agrega e lamoenchi y binja cora. Ora e cuminsa herbe agrega e bay leaf y bouillon di galinja. Lage cushina riba candela abou, ongeveer 45 minuut of ora e e sauce bira diki.

Corta un pan frances/ stokbrood den slice, hunte cu manteca "real butter" y hase den un planchi. Sirbi esaki cu e Coq au Vin y batata machica.

Enjoy.

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