Friday, July 30, 2010

Ultimate Guacamole

Vacation is good. E reseta aki ta easy to make y e no ta commercial.

Ingredientenan:

  • 3 awacati chikito te cu mediano
  • un paar di taki di cilantro, corta fini fini
  • mitar cup di cibiyo corta chikito, preferibel sweet onion
  • un serano chili of jalapeno, corta chikito
  • juice di un lamoenchi
  • Salo na smaak

Preparacion:

  • Corta e awacati na bloki chikito. 
  • Combina tur ingredientenan bon door di otro. 
  • Machica e ingredientenan si mester. 
  • Pone salo na smaak. 

Enjoy.

Si bo kier rende e guacamole usa mayonaise, pero esei ta hasie commercial si.

Chicharrones saus

To much time on my hand..

E saus aki bo por usa riba hot dogs, chicharrones, galinja riba grill of hamburgers.

Ingredientenan:
  • 3 cuchara di mustard
  • 3 cuchara di Sambal
  • 4 cuchara di Soy Sauce
  • 3 cuchara di awa
  • 3 cuchara di honing
Mescla e ingredientenan bon y enjoy..

Y pa mi amigonan cu gusta kick it up a notch, pone madamme Jeanette den dje. Pica hoy, pica mayana...

Gaucho Steak y Chimichurri


My friends, esaki ta un must do nan e next BBQ.

Ingredientenan:

  • 2 liber di skirt-steak, corta den 3 of 4 pida igual
  • Azeta di Oliefi
  • Juice di 2 lamoenchi
  • 1 cup y mitar di Parsley
  • 8 teenchi di konoflok, machica y corta chiki chiki
  • 2 shallots, corta chikito
  • 2 cuchara di Basil
  • 2 cuchara di tijm
  • 2 cuchara di oregano
  • Salo y pepper na smaak
Mescla tur e ingredientenan di chumichurri. Parti e chimichurri den dos baki. Usa un baki pa marinate e skirt steak pa por lo menos 2 ora.

Sende bo grill (wood charcoal please) y ora esaki ta medium to hot bo ta pone e skirt steak riba dje (5 pa 7 minuut cada banda) y ta cla.

Enjoy esaki cu bo chimichurri.

Nops, e ta skirt steak y no k#@%tsteak.

Tuesday, July 27, 2010

Grouper Fillet Five Spice

Ora bo tin vakantie berdad bo hanja tempo pa lesa y experimenta cu cuminda. Esaki ta un receta hopi facil mes cu mi a hanja den Eating Well Magazine y mi a modifica'e.

Ingredientenan:

  • 1 liber di grouper fillet
  • un telep di Chinese five spice
  • un kwart cup di low sodium soy sauce
  • 3 cuchara di sucu bruin
  • 2 cuchara di azeta di oleifi
  • 3 ciboyin corta fini

Preparacion:

  • Season e grouper fillet cu chinese five spice y pone un banda pa 15 minuut.
  • Den un comchi bo ta pone e soy sauce y sucu bruin hunto y mescla esaki bon.
  • Den un planchi di teflon/ anti stick bo ta pone e azeta di oleifi y laga kienta.
  • Hasa e filletnan pa 3 minuut cada banda. 
  • Baha e candela y agrega e mescla di soy y sucu bruin. 
  • Laga esaki cushina te cu ora e liquido bira mitar of diki. 
  • Agrega e ciboyin y enjoy.