Saturday, February 27, 2016

Sopi Calco

Sopi calco ta masha dushi y facil pa cushina.

Ingredientenan:

  • 1 liber di calco, hasi limpi caba
  • 2 lamoenchi
  • 2 bouillon di galiña 
  • 2 liter di awa
  • 1 tomati 
  • 1 ciboyo corta nan bloki
  • 1 promenton corta na bloki
  • 1 konoflok corta chikito
  • yerba di hole fresco
  • 1 copi wortel, corta na bloki
  • 100 gram di Vermicelli 
  • Madame Jeannette

Preparation:

  1. Hasie e calco limpi y hasi'e moli dor di uza martui di cushina. Corta e lamoenchinan den dos y frega e calconan cu e lamoenchinan. Corta e calco den bloki pa come (bite sized).
  2. Den un wea pone 2 liter di awa, bouillon di galiña y yerba di hole herbe. Agrega tomati, ciboyo, konoflok y promenton, corta na bloki, na e wea cu awa. Lage esaki herbe pa mei ora.
  3. Filtra e sopi y deshaci di e beduranan. Pone sopi cu 1 copi di wortel herbe pa aproksimadamente 20 minuut.
  4. Agrega e calco, Vermicelli y madamme Jeannette na e sopi. Laga e sopi herbe pa aproksimadamente 10 minuut mas of ora e calco ta moli. No herbe di mas, pasobra e calco por perde su smaak y bira duro.

No comments: