Friday, November 28, 2008

Keshi Yena

Temporada di fin di anja ta drentando atrobe. Esaki ta un receta net pa e temporada aki. E no ta dificil. Purba cushiné y laga bo commentario.

Ingredientenan:
  • 1 liber di galiña hila, usa pia (dark meat) pasobra e tin mas smaak
  • 2 tomati corta na bloki chikito
  • 1 promenton grandi corta chikito
  • 1 ciboyo grandi corta chikito
  • 1 taki di celder mericano
  • 2 bay leaf
  • 10 pepper corns
  • 1 cup di cashupete, kibra nan
  • 3 cuchara di alcapara
  • 3 cuchara di oleifi cu pimiento corta den mitar
  • 1 cuchara di oleifi preto corta den mitar
  • 2 telep di pasta di tomati
  • 1/4 cup di rasenchi
  • 1 liber di keshi belegen
  • 3 cuchara di manteca
  • Salo y pepper na smaak

Season e galiña cu adobo, salo y pepper. Hasa e galiña un tiki te ora e bira bruin. Agrega awa, pasta di tomati, ketchup, celder mericano, Bay leaf, pepper corns y un boullion vegetal. Lage e galiña stoba pa mas-o-menos 25 minuut. Lage fria y hila e galiña. Warda un tiki sauce pa usa despues.

Pa esnan floho (Rick and Nops) bo por usa tuna na lugar di galiña.

Pone e manteca keinta den un planchi grandi. Agrega tomati, ciboyo, promenton, alcapara, oleifinan, rasenchi y cashupete den e planchi. Hasanan riba candela abou. Ora e cibiyo bira translucent, agrega e galiña y un tiki sauce. Mescla tur cos bon.

Pone den un baki fornu di glas mitar di e keshi den un laag. Agrega e mescla y tapa cu un laag di keshi atrobe. Pone den forno pa mas-o-menos 30 minuut na 350 grado.

Garlic bread na banda y bon provecho.

No comments: