Saturday, April 5, 2008

Wonton Soup

No worry pa cumpra fried Wonton mas. Bo mes por hasie awor. E sopi aki ta masha facil pa hasie, ta solamente e trahamento di e Wonton ta tuma un tiki tempo.

Ingredientes:
  • 150 gram di shrimp, sin cabes
  • 100 gram di pork loin mula
  • Un paki di wonton wrappers, pa e sopi aki bo mester di ongeveer 30
  • 2 ciboyo chikito, corta fini fini
  • 1 Bok-choy
  • ¼ telep sesame oil
  • 1 ½ cuchara di soy sauce
  • 1 pida gember (gingerroot) di ongeveer 2 cm
  • 1 liter di awa
  • 2 bouillion vegetal of galinja
  • ¼ telep di cornstarch (maizena)
  • un tiki white pepper
Pa e sopi, pone 1 liter di awa herbe cu e gember, 1 cibyo corta chikito. Lage herbe riba candela abou pa mei ora. Agrega e bok choy

Combina e sesame oil, soy sauce y white pepper den un conchi. Agrega e cornstarch y lage disolve bon den e mescla. Corta e shrimp chikito chikito y agrege den e mescla. Agrega e pork loin mula y mescla tur cos bon.

Pone e wonton wrapper, e banda cu harinja abou, riba un cutting board. Agrega mei mei un telep di e mescla y seal e wonton door di muha bo dede cu un tiki awa. Tin diferente manera pa sera wonton. Usa e manera cu bo ta gusta mas.

Agrega e Wonton pa e sopi y lage cushina pa 5 minuut of te ora nan cuminsa float. Pone e Wonton soup den un bowl y garnish cu cibollin.

Bon Provecho.

Wednesday, April 2, 2008

Calco tempera

Ingredientenan:

  • 1 liber di calco
  • 3 ciboyo mediano
  • 1 of 2 Madam Jeannete
  • Awa cayente
  • Salo y sucu


Preparacion:

Den e baki di plastic of conchi di glas grandi pone e ciboyo corta na renchi. Agrega e e madam Jeanette, salu y sucu (1 cuchara cada uno).

Pone u wea herbe cu awa y salo. Slice e calco den dos pida y tenderize e cu martiuw di cushina (meattenderizer). Pasa e calco den awa cayente. No lage herbe den e awa. Corta e calco den repi of bloki (depende di bo gusto) y tire den e baki plastic of conchi glas. Mix e bon.

Usa awa cayente pa traha e vinager. Ami personalmente mi ta tira ongeveer 40 ml di vinager puro den e baki plastic of conchi di glas. Tira e awa cayente den e baki y mix e contenido bon. Purbe pa sabor y si falta zuur agrega un tiki vinager acerca.

Enjoy.

Calbas largo stoba

Si bo por stoba carni, bo por stoba tur sorto di cuminda. The basics do not change….


Ingredientenan:

  • Un calbas di ongeveer 3 liber
  • 1 liber di carnisa
  • 2 liber di carni stoba
  • 2 ciboyo grandi corta na bloki chikito
  • 1 promenton corta na bloki chikito
  • 2 tomati mediano
  • 1 ½ di pampoena
  • 2 batata dushi chikito
  • Manteca
  • Rucu
  • Pasta di tomati
  • Nootmuskaat
  • Comino
  • Salo y pepper na smaak
  • Bouillon vegetal ( 2 liter)


Preparacion:

Pone e carnisa den awa pa un ora. Season e carni stoba cu comino, pepper y salo.
Hasa e carni stoba den manteca te ora e bira un tiki bruin. Agrega e carnisa y tur berdura cu exception di e pampoena y batata dushi. Agrega e bouillon vegetal, nootmuskaat, ruco, pasta di tomati. Laga tur cos stoba pa 45 minuut riba candela abou. Check si e carni ta moli. Agrega e pampoena y batata dushi ora e carni ta moli y lage stoba pa 15 minuut mas.

Hasi bo funchi y bon provecho.

Tempura batter

Pa esnan cu ta gusta come sushi, esaki ta un tempura batter masha facil pa hasi.

Ingredientes:
  • 1 webo
  • 1 cup di awa di ijs (friew friew)
  • 1 cup di harinja blanco
Bati e webo den un conchi, agrega e awa friew den e conchi y mix e harinja poco poco. No overmix.

Usa e batter aki pa tempura shrimp, sweet potato y brocolli.

Bon provecho