Wednesday, May 13, 2015

Galiña Marokí

E receta aki mi sa hasie den temporada di pasco, mas tanto riba noche buena.

Ingredientenan:

  • 1 galiña henter corta na bloki
  • 2 teenchi di konoflok, corta chikito
  • 2 taki di celder corta na bloki
  • 1 ciboyo corta na bloki
  • 1 bleki di tomati corta den bloki
  • 10 pruim sin simiya
  • 1 bouillon di galiña (mitar liter awa)
  • 1 telep di kaneel
  • 2 wortel corta mas o menos 1 cm diki
  • 1 telep di puiro di paprika cora
  • 1 1/2 telep di comino
  • 1 telep di puiro di oregano
  • Juice di un lamoenchi
  • 1/2 telep di puiro di turmeric 


Preparacion:

  • Sasona e galiña cu salo y pepper. 
  • Den wea di hero hasa e galiña den azeta di oleifi te ora e ta casi cla. 
  • Saca e galiña for di e wea y pone un banda. Den mes wea agrega un tiki azeta di oleifi mas y hasa e ciboyo, konoflok, wortel y celder te ora e cibiyo bira tranparente. 
  • Agrega e juice di lamoenchi, comino, turmeric, oregano, paprika y kaneel den e wea. 
  • Añadi e bleki tomati y bouillon na e wea. 
  • Lage cushina pa 10 minuut y agrega e galiña. 
  • Lage cushina pa 15 minuut mas.

Bon probecho.