Tuesday, May 5, 2015

Sopi Mondongo II (Pia cu Mondongo)

Na maart 2008 mi a post e receta aki usando wea di steam pa hasi e mondongo moli. E receta aki ta uno cu no ta uza wea di steam pero e sopi ta keda cushina te ora e mondongo bira moli moli.

Ingredientenan:

  • 1 liber di weso blanco
  • 1 liber di pata di baca
  • 1 liber di mondongo
  • 1 liber di batata dushi
  • 1 liber di pampuna
  • 4 mashi dushi (corn on the cob)
  • 1/2 liber di yuca
  • 2 banana casi full hecho.
  • 2 stek di celder
  • 2 ciboyo mediano
  • 4 bouillon di carni
  • 4 bouillon di vegetal

Preparacion

  1. Laba e weso blanco y pata di baca den awa cu lamoenchi.
  2. Laba e mondongo den awa cu vinager y lamoenchi. Hasi esaki dos pa tres biaha.
  3. Corta e mondongo den e grandura desea. Ami prefera esaki den repi di 1/2 centimeter.
  4. Den un wea di 8 liter pone 4 liter herbe. Agrega e bouillonnan, weso blanco y pata di baca. Laga esaki herbe pa ongeveer 2 ora. Corda controla e wea y si mester añadi mas awa.
  5. Corta e celder y ciboyo den dow chikito y agrega esaki na sopi.
  6. Corta e tuza di maishi den 4  y agrega esaki na e sopi.
  7. Agrega e e mondongo na e sopi y laga esaki herbe pa un ora. 
  8. Pela y corta e batata dushi, pampuna y yuca den dow di 2 centimeter. 
  9. Pela y corta e banana den rondo.
  10. Agrega mitar di e berduranan na e sopi y lage esakinan larga den e sopi.
  11. Check e smaak di sopi y si mester agrega un bouillon mas.
  12. Ora e mondongo bira moli agrega e resto berduranan den e sopi. Lage esakinan herbe pa 20 minuut of te ora e berduranan a bira moli.